OPLEIDING MONDHYGIËNE IN LANDELIJKE SCHOLEN

Hebt u ooit aan een tandenborstel als luxeproduct gedacht? Hebt u ooit aan een wereld gedacht waarin het bezit van een tandenborstel een voorrecht is? Weet u dat er plaatsen bestaan waar kinderen tussen 1 en 13 jaar nog nooit een tandenborstel hebben gebruikt? De toestand van de mondhygiëne in Kameroense scholen laat te wensen over. 80% van de kinderen in de landelijke gebieden hebben geen tandenborstel en hebben nog nooit in hun leven een tandarts bezocht.

Als onderdeel van ons project mondhygiëne voor scholen in landelijke gemeenten in Kameroen, heeft CEMREST een zending onderzoeksmateriaal van Oral evenals tandenborstels, tandpasta en promotiemateriaal aan scholen in het Muyuka- en Ekonagebied in Kameroen gegeven. Wij gingen van school tot school en samen met de leerlingen en leraren, hebben we onze tanden in de klas gepoetst.  Wij leerden de leerlingen hoe en wanneer hun tanden te poetsen.


Leave a Comment

Your email address will not be published.

Scroll to Top