Support Us     Partnership     Jobs

VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter
VTEM skitter

water2Als deel van de inspanningen gericht op het raken van levens van mensen en het geven van een positieve bijdrage aan de gemeenschap, heeft CEMREST vzw haar liefdadigheid uitgebreid naar de gemeenschap van Kombe en de leerlingen van de Faith Bilingual kleuter- en lagere school Kotto-Kombe.   
Het project dat was uitgevoerd in het kader van “water voor Kameroen” werd door de voorzitter van CEMREST, René Morfaw, aan de school en de gemeenschap van Kombe overgedragen. Bij het overdragen van het boorgat, bedankte René Morfaw de gemeente Heist-op-den-Berg, de Koning Boudewijnstichting, Pidpa, 11.11.11, 'De Kleine Sint-Jan'.Kleuterschool en Sint-Jan school van Wiekevorst, Gezinbond Wiekevorst, de Sint Bernadette school Deurne voor de leuke bijdragen aan dit project.

“Water voor Kameroen” is een plan van CEMREST VZW waarbij we de behoefte van de landelijke gemeenten identificeren en tot een gebrek aan drinkbaar water in Kameroen komen. In  “Water Voor Kameroen” mikt CEMREST op de levering van draagbaar drinkwater aan verarmde mensen in de landelijke gemeenten in Kameroen die door waterschaarste zeer kwetsbaar voor watergerelateerde ziekten zijn.


Tijdens de overdracht van het boorgat, zei de voorzitter van CEMREST dat de gift van de faciliteiten deel was van het aanbod om een impact op de levens van de leerlingen en de gemeenschap te hebben. Hij zei: “We erkennen dat de regering het niet alleen kan. Dus we zijn trots om ondersteuning te bieden dat op lange termijn de levens van de mensen raakt en om het land een betere plaats voor minderbedeelden te maken door de hongerigen te voeden de vrouwen en de jeugd te steunen, gezondheidscontroles te doen en een omgeving voor een betere en gelukkigere gemeenschap mogelijk te maken. René zei :”Toegang tot zuiver water verbetert niet alleen het leven maar helpt ook de kinderen in de scholen te blijven in plaats van naar water te zoeken. Het verbetert de veiligheid van de voeding, vermindert het risico op ziekten en aandoeningen door vervuild water, om maar enkele te noemen.

 


Bij de ontvangst van het boorgat, zei de directeur van de school : “CEMREST heeft onze vraag op een positieve manier beantwoord.” Hij zei: “We hebben gedurende verschillende jaren geleden zonder water. Leerlingen kwamen niet naar de les om water te gaan halen. Leerlingen waren continu ziek door het vervuilde water. Daarom hadden we besloten om op de deur van CEMREST te kloppen en om hulp te vragen. En ze hebben ons geholpen.”.

water 1


Eén van de leerlingen zei :”Nu kunnen we een zucht van verlichting slaan. Geen lange afstanden meer lopen, met emmers op onze hoofden om water te halen. Nu kunnen we beter studeren omdat we niet tijdens de schooluren water moeten zoeken.”

Latest News

CEMREST VIERT WERELD MINDERVALIDENDAG CEMREST VIERT WERELD MINDERVALIDENDAG Op 3 december 2017, vervoegde CEMREST Kameroen de internationale gemeenschap om de international dag voor mensen met een handicap (DPD). Onder het thema “17 doelen voor het bereiken van een toekomst...
ZICHTBAARHEID EN VEILIGHEID OP DE WEG ZICHTBAARHEID EN VEILIGHEID OP DE WEG Zien en gezien worden zijn fundamentele voorwaarden voor de veiligheid van alle weggebruikers. Onvoldoende zichtbaarheid is een belangrijke factor dat het risico van wegongevallen onder alle weggebruikertypes...
CEMREST BRENGT KERSTGESCHENKEN NAAR DE KUMBA ORGANISATIE VOOR GEHANDICAPTEN EN HUN KINDEREN. CEMREST BRENGT KERSTGESCHENKEN NAAR DE KUMBA ORGANISATIE VOOR GEHANDICAPTEN EN HUN KINDEREN. Kerstmis is een periode waarin elk kind een geschenk van hun geliefden moeten kunnen krijgen, maar dit is nauwelijks het geval voor kinderen van een gehandicapte ouder of gehandicapte ouders. In Kumba...